2022 Scott dviračių pasirinkimo gidas

2019-02-25

Scott gamina daugiau nei 100 skirtingų dviračių modelių: nuo vaikiškų dviratukų patiems mažiausiems iki dviračių, kuriais laimima Pasaulio čempionatus ir Olimpines žaidynes. Tai dviračiai skirti tiek kasdien į darbą važiuojančiam dviračių mėgėjui, tiek sportininkui, siekiančiam pergalės.

Pradedančiam dviratininkui, tiksliai nežinančiam, ko nori, tarp tokio gausaus pasirinkimo dažnai būna sudėtinga išsirinkti savo svajonių dviratį, kuris atitiktų jo poreikius ir lūkesčius. Todėl paruošėme Scott dviračių modelių gidą, kuris turėtų palengvinti pasirinkimą.

Pirmiausia reikia išsiaiškinti dviračio tipą ir tikslą, kuriam naudosite dviratį. Jeigu planuojate kasdien važiuoti į darbą, tam tiks hibridinis arba miesto dviratis, jeigu Jūs – gamtos žmogus, trokštantis atrasti vis naujas ir neatrastas teritorijas, tuomet geriausiai prisijaukinsite kalnų dviratį. O jeigu mėgstate greitį ir gatves – turite dairytis į pačius lengviausius, sportinius plento dviračius. Tačiau jeigu norite išbandyti tai, kuo šiuo metu kvėpuoja Vakarų Europa – Jums reikia elektrinio dviračio!

 

Kalnų (MTB) Scott dviračiai

  • Aspect – rekreaciniai kalnų (MTB) dviračiai. Skirti smagiems pasivažinėjimams parkais arba miškais. Vidutinio pločio balnelis ir sėdėsena - tai reiškia, kad važiuosite sportiškiau, nei su hibridiniu, ar miesto dviračiu, tačiau tai neprilygs važiavimui sportiniu dviračiu. Dviratis turės priekinį amortizatorių, galimybė rinktis 27,5‘ arba 29‘ ratus. Dviračio padangos – plačios, tačiau puikiai važiuojančios ne tik bekele, bet ir asfaltu. Galimybė pasirinkti įvairaus lygio komponentus – kuo daugiau planuojate įveikti kilometrų su dviračiu, tuo patartina rinktis aukštesnio lygio komponentus, kurie bus ilgaamžiškesni.

  • Scale – kalnų dviračiai sportui. Agresyvesnė geometrija, nei Aspect modelių. Tai suteikia geresnį valdymą ir galimybę įveikti ilgesnį atstumą. Platus komplektacijų pasirinkimas, galimybė rinktis aukštos klasės aliuminį arba anglies pluošto rėmą. Dauguma dviračių turi orinį priekinį amortizatorių, suteikiantį daugiau komforto ir sukibimo, lyginant su paprastesniais, spyruokliniais. Jeigu ateityje planuojate išbandyti kalnų dviračių (MTB) varžybas, Scale modelis – puikus pasirinkimas! Jums tereikia išsirinkti konkretų modelį, atsižvelgus į savo biudžetą. Kuo dviratis brangesnis, tuo jis lengvesnis ir aukštesnio lygio komponentai.

  • Big Jon Bike – „Fatbike“ tipo dviratis. Pagrindinis jo skirtumas nuo kitų kalnų dviračių – itin plačios, net 4,8‘ pločio, padangos. Šiam dviračiui nebaisios jokios kliūtis. Pasitaikius kelyje rąstui – pervažiuosite jį, o smėliu ir sniegu važiuosite lengvai kaip asfaltu. Dėka plačių padangų šiuo dviračiu galima važiuoti praktiškai bet kur ir bet kuriuo metų laiku.

  • Spark – pilnos pakabos kalnų dviratis. Šis dviratis turės priekinius ir galinius amortizatorius. Jie skirti užtikrinti maksimalų dviračio sukibimą su bet kokio paviršiaus trasa, nesvarbu, tai būtų lauko keliukai, šaknys, akmenys, ar kitos kliūtys. Pilnos pakabos dviratis suteikia papildomą komfortą, ypač važiuojant per nelygų paviršių.

  • Kiti pilnos pakabos modeliai:

    • Genius – pilnos pakabos dviratis, turintis 150 mm eigos amortizatorius. Šio dviračio pašaukimas – kalnai. Juo galėsi ne tik greitai leistis, bet ir komfortiškai kilti į kalnus!

    • Gambler – pilnos pakabos dviratis, turintis net po 200 mm eigos amortizatorius, skirtas tiems, kurių pagrindinis tikslas – būti pirmam nuokalnėje.

    • Ransom – lengvas ir agresyvus Enduro tipo dviratis, sukurtas nuotykiams kalnuose! Reguliuojami 170 mm eigos amortizatoriai, galimybė rinktis tarp 27,5‘ ir 29‘ ratų.

  • Contessa – kalnų dviračių serija moterims. Tai tie patys modeliai kaip aukščiau išvardinti, tačiau pritaikyti išskirtinai moterims: kitas dizainas, dydžių pasirinkimas ir komponentai, pritaikyti prie moterų anatomijos.

El. dviračiai eRide

  • Elektriniai dviračiai užkariauja pasaulį! Kasmet jų gatvėse vis daugėja, nes kartą pabandęs – nebenori kito. Netiki? Užsuk pas mus ir išbandyk!

Mitas, kad el. dviračiai yra skirti tik tinginiams. Tai – tavo asmeninis asistentas. Kai nori pasitikrinti savo jėgas – gali išjungti variklį ir minti kaip paprastą dviratį. O jeigu nori pagreitėti, ar įvažiuoti į sunkiausią ir labiausiai nemėgstamą kalną – įsijungi variklį, pasirenki kiek pagalbos nori ir važiuoji su šypsena! Ar gali būti geriau? Scott elektriniai dviračiai skirstomi į:

    • Kalnų el. dviračiai: Spark eRide, Genius eRide, Strike eRide, Aspect eRide. Jais galėsi be vargo skrieti miško ir kalnų takeliais. Jeigu daugiausia laiko praleidi miške – tai Tavo pasirinkimas.

    • Hibridiniai el. dviračiai: Axis eRide, Silence eRide, SUB eRide. Tai komfortiški, rekreaciniai elektriniai dviračiai. Su jais pamėgsite važiavimą dviračiu į darbą. Be vargo užkilsite į Jūsų trasoje esantį statų kalną, ar tiesiog mėgausitės ramiu pasivažinėjimu pajūriu.

Gravel/CX dviračiai

  • Vis labiau populiarėjantis dviračių tipas. Šie dviračiai –  sportiški, tačiau be galo universalūs. Greiti kaip plento dviračiai, tačiau nusukus į bekelę – galėsite vytis kolegas važiuojančius kalnų dviračiais. Aukšto lygio aliuminio arba anglies pluošto rėmas, klasikinis plento vairas, galimybė pasirinkti aerodinaminę arba komfortinę mynimo sėdėseną, platus pavarų pasirinkimas. Tai sprendimas norintiems turėti vieną greitą ir universalų dviratį:

    • Addict Gravel – lengvas anglies pluošto rėmas ir šakė, Syncros komponentai, hidrauliniai diskiniai stabdžiai. Itin lengvas ir greitas dviratis važiuoti ne tik keliu, bet ir bekele.

    • Speedster Gravel – aliuminio rėmas su anglies pluošto šake, Syncros komponentai, diskiniai stabdžiai. Šiuo dviračiu nesunkiai pasieksite savo tikslą, nesvarbu kur jis būtų.

    • Addict CX – modelis mėgstantiems dalyvauti purvinose ir slidžiose, tačiau itin azartiškose cyclo-cross tipo varžybose.

Plento dviračiai

Plento dviračiai skirti asfalto mėgėjams. Jie yra patys greičiausi ir patys lengviausi. Lengvas rėmas, siauros padangos leidžia šiais dviračiais skrieti neįtikėtinu greičiu. Būtent tokio tipo dviračiais važiuoja sportininkai, kuriuos dažniausiai matote per televiziją minant ne vieną šimtą kilometrų iki finišo:

Plento dviračiai skirti asfalto mėgėjams. Jie yra patys greičiausi ir patys lengviausi. Lengvas rėmas, siauros padangos leidžia šiais dviračiais skrieti neįtikėtinu greičiu. Būtent tokio tipo dviračiais važiuoja sportininkai, kuriuos dažniausiai matote per televiziją minant ne vieną šimtą kilometrų iki finišo:

Endurance serija - pritaikyta ilgiems atstumams ir treniruotėms. Komfortiški, dinamiški, leis Jums be vargo įveikti vieną kilometrą po kito.

  • Speedster – aliuminio rėmas su anglies pluošto priekine šake. Lengvas dviratis greitoms treniruotėms, ar ilgiems pasivažinėjimams. Galimybė rinktis su tradiciniais arba diskiniais stabdžiais.

  • Addict – aukštos kokybės anglies pluošto rėmas ir šakė, Shimano pavarų perjungimo sistema. Dviratis tinkamas ne tik mėgėjiškiems pasivažinėjimams, bet ir plento varžyboms.

  • Foil – aerodinaminis modelis, siekiantiems rezultatų. Projektuojant šį rėmą pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į kuo mažesnį dviračio oro pasipriešinimą ir sportinę dviratininko mynimo poziciją. Galimybė rinktis su standartiniais arba diskiniais stabdžiais.

  • Plazma – asmeninių lenktynių laikui mašina. Novatoriški sprendimai siekiant gauti kuo geresnę dviračio aerodinamiką ir ekonomiškiausią dviratininko poziciją jėgų sąnaudoms.

Miesto dviračiai

Pačių komfortiškiausių Scott dviračių serija. Šie dviračiai pasižymi statesne, nei kitų, komfortiška sedėsena, plačiu patogiu balneliu, aukštai iškeltu vairu. Viskas tam – kad minant jaustumėtės maksimaliai komfortiškai.

  • SUB Comfort – aukšta sėdėsena, platus balnelis, patogus lenktas vairas. Dviratis pritaikytas nedideliems atstumams mieste, ar užmiestyje. Dviratis komplektuojamas su priekiniu ir galiniu žibintais, kuriuos energija aprūpina priekiniame rate esanti dinama. Taip pat purvasargiai ir galinė bagažinė susikrauti daiktams. Dviračiai turi aliuminio rėmą, Shimano pavarų sistemą, didelį pavarų pasirinkimą. Galima rinktis vyrišku arba moterišku rėmu.

  • SUB Sport – sportiškesnė miesto dviračių versija. Žemiau esantis vairas, kiek siauresnis balnelis signalizuoja, kad dviratis skirtas ilgesniems pasivažinėjimams, nei SUB Comfort modelis.Taip pat komplektuojamas su dviračio žibintais ir dinama, priekiniais ir galiniais purvasargiais, galine bagažine.  Dviračius galima rinktis vyrišku arba moterišku rėmu.

Hibridiniai dviračiai – universalūs dviračiai, skirti žmonėms, kuriems dviratis – neatsiejama laisvalaikio dalis. Juo lengvai ir greitai nuvažiuosite į darbą, prireikus – galimybė montuoti kelioninę bagažinę su krepšiais ir leistis į tolimą kelionę, ar lėkti savaitgalį su draugais prie ežero miško takeliais.

  • SUB Cross – 4 skirtingų lygių ir kainų kategorijų modeliai. Aliuminio rėmas, universalios 28‘ padangos, Shimano pavarų sistema. Galimybė montuoti papildomus aksesuarus kaip: purvasargiai, bagažinė, kelioniniai krepšiai, žibintai ir kt. Dviračius galima rinktis vyrišku arba moterišku rėmu.

Vaikiški dviračiai

Sukurti mažiesiems dviratininkams. Skirtingi ratų ir rėmų dydžiai, pavarų pasirinkimas ir kitos detalės tam, kad dviratis Jūsų vaikui teiktų kuo daugiau malonumo ir džiaugsmo. Asortimente dviratukai vaikams nuo 2 metų amžiaus. Dviračiai yra lengvi, išvaizdūs ir juos lengva minti.

Vaikiško dviračio parinkimas:

  • 2-4 m. amžius (85-100cm. ūgiui) – 12‘ ratais dviratis (Contessa, Roxter modeliai)

  • 3-5 m. amžius (90-110 cm. ūgiui) – 14‘ ratais dviratis (Contessa, Roxter modeliai)

  • 4-6 m. amžius (95-125 cm. ūgiui) – 16‘ ratais dviratis (Contessa, Roxter modeliai, Scale)

  • 6-9 m. amžiaus (120-135 cm. ūgiui) – 20‘ ratais dviratis (Contessa, Roxter modeliai, Scale)

  • 9-11 m. amžiaus (130-145 cm. ūgiui) – 24‘ ratais dviratis (Contessa, Roxter modeliai, Scale, Gravel).

Patarimai renkantis dviratį:

  1. Nuspręskite, kur važinėsite savo naujuoju dviračiu. Nuo to priklausys, koks dviračio tipas Jums geriausiai tinka.
  2. Geras dviratis – tik specializuotoje dviračių parduotuvėje. Rinkitės dviratį tam skirtoje vietoje, kur specialistai Jums pasiūlys Jūsų poreikius ir biudžetą atitinkantį dviratį.
  3. Rinkitės savo dydžio dviračio rėmą. Specializuotoje parduotuvėje Jums parinks tinkamą rėmą pagal Jūsų ūgį ir kojų ilgį. Kiekvieno modelio gaminami 3-7 skirtingi rėmų dydžiai. 
  4. Atlikite bandomąjį važiavimą. Kai konsultantas parinks pagal Jūsų poreikius tinkamus modelius, paprašykite juos išbandyti kieme. Išbandykite 2-3 skirtingus dviračius, kol išsirinksite sau patogiausią.
  5.  Pirkdami dviratį nepamirškite pasirūpinti savo saugumu. Negailėkite pinigų geram ir patogiam dviratininko šalmui. Taip pat nepamirškite, kad tamsiuoju paros metu, ar esant blogam matomumui, būtina važiuoti su įjungtais dviračių žibintais.